Overfladebehandling

Forlæng holdbarheden med den rette overfladebehandling

El-galvanisering

El-galvanisering anvendes som oftest som behandlingsmetode til mindre konstruktioner, der som regel er placeret indendørs og på ikke udsatte områder. En elektrogalvanisering tilfører materialet en langvarig beskyttende barriere mod rust. Ved denne behandlingsmetode dannes ikke et synligt lag ovenpå stålet, men selve materiales overflade ændrer udseende og fremstår meget blankt. 

Den skinnende effekt i materialets overflade fremkommer ved, at emnet nedsænkes i et kar med opløste zinksalte, hvorefter zinken klæber til overfladen ved, at der ledes strøm igennem.  

Har du behov for zinkbelægning på dine stål-emner, eller rådgivning kyndig rådgivning omkring behandlingsmetoder på stål-emner, så kontakt os for at høre nærmere.  

Varmgalvanisering 

Til emner der skal stå ude og kunne tåle alt slags vejr, skal du vælge en varmgalvanisering. Varmgalvaniseringen, som også er en kemisk proces med zink, bruges til at styrke materialet og beskytter det mod slag og ridser.  

Ved varmgalvanisering forlænges holdbarheden markant ved at materialet reagere med flydende zinkmetal, der er opvarmet til meget høje temperatur, og herved dannes zinklegeringer på overfladen af stålet. 

Stål- og jern konstruktioner der skal tåle vind og vejr bør gennemgå en varmgalvanisering for forhindre korrosion.

Vådlak og pulverlak

En Vådlak er en flydende lak, der giver en beskyttende belægning. Lakken giver også en slidstærk og ridsefast overflade, og er modstandsdygtig over for både rust, kemikalier, fugt og UV-stråling. Med en vådlak har du også uendelige farvetilpasninger, hvilket gør lakken velegnet til lang række maskiner og stålkonstruktioner. 

Ligesom ved en vådlakering giver en pulverlakering materialet en utrolig ridsefast overflade og efterlader overfladen modstandsdygtigt over for vind og vejr samt kemisk påvirkning. Ved en pulverlakering påføres små partikler af tør maling på ståloverfladen, hvorefter stålet opvarmes til høje temperaturer, som får lakken til at smelte. Det resulterer i en meget holdbar og ensartet overflade.  

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for forskellige overfladebehandlinger. Vi udfører også glasblæsning og bejdsning.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 21 34 09 08 eller send en mail til ck@ck-mt.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

(+45) 21 34 09 08
ck@ck-mt.dk