Glasblæsning og bejdsning

Overfladebehandling med glas

Glasblæsning

Vi har hos CK-Mt ApS efter købet af Helge Bruhn A/S overtaget en af branchens foretrukne leverandører af glasblæsning. Virksomheden har stor erfaring med specialopgaver i rustfrit stål og overfladebehandling af emner.  

Vi har et af branchens mest moderne glasblæseanlæg til glasblæsning af rustfrit stål og aluminium. Anlægget er samtidig blandt de største og mest effektive, hvilket gør, at vi også kan håndtere helt store emner på op til (BxHxL) 2,4 x 2,4 x 6m.

Glasblæseanlægget bruges både til at efterbearbejde vores egne forarbejdede emner og til direkte underleverandørarbejde. 

Hvornår benyttes bejdsning? 

Rustfrit stål består af jern, der er tilsat legeringsmetaller. De hyppigst forekommende er: 

  • Krom 
  • Nikkel 
  • Molybdæn 
  • Titanium 

Legeringsmetallerne reagerer kemisk med luftens ilt, hvorved der dannes et tyndt lag, som beskytter jernet mod korrosion.  

Når rustfrit stål bearbejdes, gennembrydes det beskyttende overfladelag, dette ses som mørke anløbninger omkring svejsesømme, skærekanter og fastbrændt slibestøv.  

Bejdseprocessen skal fjerne skadelige anløbninger – både oxiderne og det underliggende afkromede lag, herefter kan det beskyttende lag gendannes. 

Vi foretager både dyppebejdsning eller spraybejdsning.

Om glasblæsning

Glasblæsning minder meget om den mere kendte overfladebehandling sandblæsning.  

Der er dog stor forskel på glasblæsning og sandblæsning, både i forhold til det materiale, der anvendes, og i forhold til, hvor det anvendes. 

Ved sandblæsning anvendes der sandkorn som er skarpkantede, hvorimod der ved glasblæsning anvendes kugleformede glasperler uden skarpe kanter.

Glasperler virker ikke slibende på overfladematerialet, men nøjes med at fjerne urenheder, så overfladen bliver ensartet med en pæn mat finish. 

Vi anvender glas perler med diameter fra 150-250 µm (my meter – 1000 dele millimeter), Ved glasblæsning af rustfri B2 plader opnås typisk en overfladeruhed Ra på ca. 45 μm. Glasblæste overflader er pga. overfladeruhe-den ikke egnede til fødevarekontakt.

Kontakt os for at høre nærmere om mulighederne for vores forskellige overfladebehandlinger. Vi udfører også galvanisering og lakering af overflader.

Kontakt os i dag

Vil du vide mere?

Finder du ikke nok informationer om din ønskede opgave her på vores hjemmeside, er du altid meget velkommen til at kontakte os til en uforpligtende snak og eventuelt et tilbud på opgaven.

Ring til os på telefon (+45) 21 34 09 08 eller send en mail til ck@ck-mt.dk. Vi besvarer din henvendelse hurtigst muligt.

(+45) 21 34 09 08
ck@ck-mt.dk